Ha újra itt a nyár, és meleg az idő…

Ha meleg van, az a baj, ha hideg van, akkor az a baj…

Gondolkoztatok már azon, hogy milyen az ideális hőmérséklet egy esküvőn, vagy legalábbis Ti milyet szeretnétek?

Számomra a 26-27 ºC megfelelő gyenge széllel. Ezt rendeltem az égiektől az esküvőnkre, és igen, meghozta. Orsiéknak… 🙂

Viccet félretéve, mikor kitűzzük a Nagy Nap dátumát, csak remélni tudjuk, hogy aznap minden a legtökéletesebb lesz, hiszen erre készülünk már hónapok óta minden energiánkkal és pénzünkkel, de mi van, ha mégis rossz lesz az idő?! Túl meleg vagy túl hideg lesz, esetleg esni fog az eső?!

Idén nyáron az előbbivel elég sokszor szembesülhettünk. Az időjárást évek óta figyelem, és néhány év tapasztalata után megállapíthatom, hogy augusztus első igazi hétvégéjén (4-10. között) mindig „jó” idő van, jó meleg. Voltam már olyan esküvőn, ahol a vőlegény több, mint ötször öltözött át a lakodalom alatt, mivel mindig csurom víz lett az inge a sok táncolástól, és természetesen a hőségtől. Vagy ahol egy koszorúslány szó szerint kidőlt az ifjú pár mögül a templomban a meleg miatt.

Ezeket sajnos nem tudjuk elkerülni, de ha lehet, készüljünk fel rá időben, hogy trópusi viszonyok fogadhatnak minket, és minimum egy orvossal számoljunk a vendéglista összeállításakor. 🙂

Első jó tanácsunk, hogy a töménnyel óvatosan bánjatok! Előfordult már, hogy a lányos háznál pálinkakínálóként „dolgozó” legény túl komolyan vette a feladatát, és a polgári esküvőig már el sem jutott. A boldogító igen alatt, ő már a lóbőrt húzta.

2014_06_14_6223

Néhány tippünk, hogy miként tehetjük elviselhetőbbé a vendégek és magunk számára a díszben töltött forró órákat:

  • A legjobb, ha mindenhol készültök előre behűtött italokkal, a szertartások helyszínein és az odavezető út alatt egyaránt.
  • Tálaljatok jeget minden mennyiségben, mert annak a puszta látványa is hűsítő.
  • Csináljatok házi limonádét vagy jégkását fagyasztott gyümölcsből és/vagy szörp jégkockából. A jégkockák lehetnek különböző alakúak. Manapság egyre több vicces formát lehet kapni.
  • Az italokat tegyétek dézsába vagy hatalmas tálakba, és persze jégkockatengerbe.
  • Köszönőajándéknak vagy szimplán hangulatfokozónak osztogassatok a vendégek között vízipisztolyokat.
  • A legyezők használata életmentő. Ha kicsi is a légmozgás, a hatása leírhatatlan.
  • Sütemények helyett fagyit vagy jégkrémet tálaljatok. Itt készülhettek igazi fagyiskocsival, melynek sikere mindenhol garantált. 😉
  • Forró húsleves helyett hűsítő gyümölcslevesben vagy hideg előételben gondolkozzatok, ami mindenkinek jól fog esni kezdésként.
  • Ha a díszítés hangulata és formavilága megengedi, tegyetek ki felfújható gumimedencét vicces gumikacsákkal.
  • A vízpermetes kapu és a ventilátor bárhol és bármikor jó szolgálatot tesz. Erről se feledkezzetek meg!

DSC06253a

Unokatesóm szavaival zárnám soraimat, akinek szintén erre az időszakra esett az esküvője. Őt is megkérdeztem, – ahogy a családom minden tagját – hogy szerinte mit lehet tenni kánikula esetén? A válasza röviden csak ennyi volt: „Semmit. Válasszatok légkondis helyet! Puszi!” 🙂

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.